Schooljaar 2014/2015

Natuurmuseum Bruinenberg

Natuurmuseum Bruinenberg is actie in en met de natuur. Het museum herbergt daarom heel veel cultuurschatten. We hebben heel kleine vogels, maar ook heel grote. Beiden hebben hun waarde. Het is toch verbazingwekkend, dat een klein vogeltje als de winterkoning hoog kan vliegen en heel veel kabaal kan maken in het bos.

Grote vogels zijn bijvoorbeeld de lepelaar met zijn lange, platte snavel en de buizerd. Een majestueuze roofvogel, die tot de verbeelding spreekt. Tegenwoordig komen er veel ijsvogels voor. De vogel doet met zijn blauw-rode verenpak bijna tropisch aan. Er zijn niet veel vogels met sterk opvallende kleuren in Nederland.

Bijzonder is toch ook de tennisbalmus. Die staat niet voor niets in de gang te pronken. Deze vogel is op een merkwaardige manier aan het eind van zijn leven gekomen. Ook hebben wij zoogdieren, die indruk maken. Wat te denken van de vos. Mooi bruin-witte vacht met een prachtige dikke staart. Zowel de moer als rekel staan levensecht opgesteld. Op zolder bewaren we nog veel meer dieren, die de klas tijdens het bezoek aan het museum te zien krijgt. Ook daar is verbazing en verwondering alom!

adresgegevens

Natuurmuseum Bruinenberg
Bovenweg 14
9271 VH Zwaagwesteinde
Tel. 0511 - 47 73 90
info@natuurmuseumbruinenberg.nl
www.natuurmuseumbruinenberg.nl